Bemutatkozás
Betegellátás
Elérhetőség
Videók
Nyitólap

Előjegyzés:
+36-30-933-55-35
Endoszkópos gerincsebészet
2019 áprilisában új endoszkópos gerincsebészeti eljárást vezettünk be az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet és a DR.ROSE Magánkórház együttműködése révén. A biportális endoszkópos gerincsebészeti (UBE - Unilateralis Biportalis Endoscopia) módszerrel az elhasználódásos (degeneratív) gerincbetegségek széles köre: porckorongsérvek, gerinccsatorna szűkületek és csigolya elcsúszások egyaránt gyógyíthatók.
A módszer egyedi sajátossága, hogy két, külön csatornán vezethető be a kamera és a munkaeszköz. A külön csatornán bevezetett kamerán keresztül nagy látószögben, gyakorlatilag a nyílt műtéttel egyenértékű, azt akár meghaladó minőségű és kiterjedésű vizuális kontrollt élvezhet a sebész. Az intraspinalis térbe jutatott, vénás nyomást meghaladó nyomású fiziológiás sóoldat perfúziója meggátolja a vénás/plexusvérzéseket, ami egyrészt javítja a látásviszonyokat és az intraoperatív tájékozódás lehetőségét, másrészt a vénás plexus kompressziója folytán minimalizálja a vérveszteséget.
Az endoszkópos technika révén kiküszöbölhető az izomzat kiterjedtebb roncsolása, leválasztása, így a következményes izomatrófia és a hegesedés megelőzhető, ezáltal  a gyógyulás folyamata felgyorsul, a maradványpanaszok jelentősen csökkenthetőek, a betegek 1-2 napos kórházi tartózkodást követően otthonukba bocsájthatóak. A két  kisméretű  bőrmetszés ill. a lágyrészdestrukció minimalizálása mind a vérveszteséget, mind az infekció veszélyét jelentősen csökkenti.
A műtét valódi mérföldkőnek tekinthető, mivel jelenleg világszerte csak néhány helyen alkalmazzák rutinszerűen ezen műtéti típust, így Intézetünk élen jár a minimálisan invazív gerincsebészeti technika alkalmazásában.

Országos Klinika Idegtudományi Intézet (korábbi Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet)
Cím: 1145 Budapest, Amerikai út 57.
Web: http://www.oiti.hu
Előjegyzés: +36-30-689-4249
 
 
Magánrendelő:
Thermal Margitsziget Health Spa Hotel
Cím: 1007 Budapest, Margitsziget
Bejelentkezés telefonon vagy e-mailen keresztül:
Telefonon: +36-30-933-55-35, +36-1-467-9325
E-mail: bejelentkezes.margitsziget@gmail.com